Närradioföreningen i Skellefteå har beslutat att avveckla sina sändningar i Skellefteås närradio från och med 2023-01-01.

Bakgrunden till beslutet är en allt mer krympande ekonomi.
Före pandemin kunde närradion sälja reklam för upp till 350 000 kr per år för att finansiera sin verksamhet. Men annonsmarknaden är i förändring, och med pandemin minskade reklamintäkterna kraftigt och den är nu nere i ca 80 000 kr.

Detta gör att vi kommer att stå utan medel någon gång under mitten av 2023. Styrelsen har därför beslutat att göra en ordnad avveckling och stoppa sändningarna från detta årsskifte.

Detta är naturligtvis tråkigt att en 40-årig epok nu går i graven, och extra tråkigt för våra anställda och våra trogna lyssnare.

En tröst i detta är att flera av de ingående kyrkorna planerar att dra i gång sina sändningar via webbradio. Där pågår nu diskussionerna om på vilket sätt det skall göras.

Vi kan också meddela att det inte kommer att tystna i radion på det som varit vår frekvens. Den kommer att övertas av kanalen Pop & Rock, som idag sänder närradio i bl.a. Umeå, Örnsköldsvik och Lycksele.

Ordförande i Goldtown Radio
Håkan Lindh

Publicerad: 2022-12-31
- - - - -
Behöver du kontakta oss så finns vi denna e-postadress: info@radioskelleftea.se